تهران، میرداماد غربی
پلاک ۴۷۰
02184064457
02184064457
HPC@KNTU.AC.IR
hpc@kntu.ac.ir



وبلاگ 1 دو ستون کناری


امروزه استفاده از پردازنده‏های گرافیکی برای انجام پردازش‏های سنگین، که قابلیت موازی‏سازی در قالب زیرفعالیت‏های یکسان دارند، بسیار مورد توجه محققین و پژوهشگران قرار گرفته است. یادگیری عمیق، دینامیک سیال محاسباتی و مدل‌سازی آب‌وهوا و مواردی از این دست، همه و همه نمونه‏هایی از کاربردهای مهم پردازنده‏های گرافیکی به شمار می‏روند.
مرکز ابررایانش دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با در اختیار داشتن بیش از 320.000 هسته گرافیکی، در دو دسته پردازنده های مناسب برای یادگیری عمیق و پردازنده های مناسب جهت محاسبات دقت مضاعف، خدمات سرویس پردازنده گرافیکی خود را در اختیار جامعه علمی و پژوهشی کشور قرار داده است. با استفاده از این سرویس، شما علاوه بر اینکه نیازمندی‏های مرسوم خود از یک سرور، شامل پردازنده، حافظه RAM و دیسک سخت را مشخص می کنید، نوع پردازنده گرافیکی مورد نظر خود را نیز به همراه بسته نرم‏افزاری مناسب جهت کار با پردازنده انتخابی را تعیین می‏نمایید. پس از آن، همکاران ما، با توجه به سفارش شما، سرویس مورد نظر را در اختیار شما قرار خواهند داد.


سرویس ماشین مجازی

مرکز ابررایانش دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، با در اختیار داشتن بیش از 900 هسته پردازشی، 10 ترابایت حافظه RAM، 320.000 هسته گرافیکی و 120 ترابایت دیسک سخت، و با سابقه بیش از 8 سال ارائه خدمات HPC، مفتخر است که خدمات سرویس ماشین مجازی خود را در اختیار محققین و پژوهشگران دانشگاهی و غیردانشگاهی در سرتاسر کشور قرار دهد.
با استفاده از سرویس ماشین مجازی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، می توانید با توجه به نیاز خود، یک ماشین مجازی را پیکربندی نموده و تحویل بگیرید. برای پیکربندی ماشین مجازی تعداد هسته‏های پردازنده، میزان حافظه RAM مورد نیاز، میزان دیسک سخت، سیستم عامل و نرم‏افزارهای مورد تقاضای خود را مشخص می‏کنید و همکاران ما، با توجه به سفارش شما، ماشین مجازی را ایجاد و در اختیار شما قرار می‏دهند.


به نام خدا

راهنمای استفاده از سامانه پردازش موازی (IranHPC)

 

جهت استفاده از سامانه، به آدرس https://iranhpc.kntu.ac.ir/ مراجعه نموده و روی دکمه ورود کلیک نمایید. با استفاده از نام کاربری و کلمه عبوری که به شما اختصاص یافته است، وارد سامانه شوید.

 

در صورتی که استاد یا دانشجوی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی هستید و اکانتی برای شما ایجاد نشده است، با آدرس hpc@kntu.ac.ir مکاتبه کنید. توجه کنید که اکانت تنها برای دانشجویانی ایجاد می‏شود که پروژه مصوب داشته باشند.

در صورتی که از دانشگاه یا مرکز پژوهشی دیگری مراجعه می‏نمایید، لازم است که ابتدا از طریق گزینه ثبت نام، اقدام به ثبت نام در سامانه نمایید. به منظور ثبت نام در سامانه، لازم است که در گام اول، تمامی فیلدهای موجود در فرم ثبت نام را تکمیل نمایید (شکل زیر). همچنین، در گام بعدی، باید تصویر معرفی نامه خود را بارگذاری نمایید. معرفی نامه باید از طرف معاونت پژوهشی دانشگاه یا مرکز پژوهشی که تابع آن هستید و خطاب به مرکز ابررایانش دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهیه شده باشد. به منظور بارگذاری تصویر، آن را کشیده و در داخل کادر مورد نظر قرار دهید. پس از تایید ثبت نام شما، اکانت برای شما ایجاد شده و نتیجه از طریق ایمیل به اطلاع شما خواهد رسید.

 

 

پس از ورود به سامانه، قابلیت‏های زیر را در اختیار خواهید داشت:

  • تغییر کلمه عبور: جهت تغییر کلمه عبور خود، روی آیکون کلیک نموده و سپس در صفحه باز شده، اقدام به تغییر کلمه عبور خود نمایید (تصویر زیر).

 

 

  • انتخاب سیستم: پس از ورود به پروفایل خود از طریق آیکون نوع منابع سخت‏ افزاری و نرم‏افزاری خود را انتخاب نمایید (تصاویر زیر).

 

 

  • اصلاح منابع: در صورت نیاز به اصلاح منابع مورد درخواست، از طریق آیکون می‏توانید این کار را انجام دهید (تصویر زیر).

 

  • تمدید زمان سرویس: به صورت پیش فرض، مدت زمان استفاده از سرویس شما، 10 روز است. جهت تمدید این زمان، می‏توانید از ستون تمدید و آیکون  استفاده نمایید (تصویر زیر).  توجه کنید که درخواست تمدید صرفا یکبار قابل ارسال است و امکان تمدید بیش از یک دوره به هیچ وجه وجود ندارد.

 

  • بازگشت به عقب: در هر مرحله، جهت بازگشت به عقب، می‏توانید از آیکون استفاده نمایید (تصویر زیر).

 

  • خروج از سامانه: جهت خروج از آیکون استفاده نمایید (تصویر زیر).


شبکه‌ی ابررایانش ملی ایران
شبکه‌ی ابررایانش ملی ایران
به مجموعه‌ای از مراکز ابررایانش و یا مراکز پردازش سریع گفته می‌شود که در تعامل با یکدیگر و تحت یک سامانه‌ی نظارتی و بهره‌برداری یکپارچه به کاربران و متقاضیان استفاده از امکانات ابررایانش در سرتاسر کشور خدمات ارائه می‌نماید.
اهداف شبکه
شبکه ابررایانش ملی به منظور رفع نیازهای پردازشی و محاسباتی پیشرفته دانشگاهیان، پژوهشگران و صنایع کشور و تحت حمایت دفتر پشتیبانی و حمایت از امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری تاسیس شده است. این شبکه خدمات پردازشی متنوعی را در قالب سرویسهای تخصصی و حرفه‌ای در اختیار کاربران و متقاضیان قرار میدهد. با تجمیع امکانات و هماهنگی بین اعضای شبکه نه تنها از پراکنده‌کاری و اتلاف منابع محدود کشور جلوگیری بعمل میآید، که در یک تعامل و رقابت سازنده بین اعضای شبکه انتظار می‌رود که شاهد افزایش کمیت و کیفیت خدمات ارائه شده به کاربران در سرتاسر کشور باشیم.
انگیزه تشکیل شبکه
تأمین زیرساختهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم بصورت تخصصی و حرفه‌ای برای انجام پژوهشهای علمی و صنعتی که نیاز به انجام پردازشهای پیشرفته دارند. همچنین، جلوگیری از دوباره کاری و اتلاف اعتبارات، سنجش نیاز واقعی پردازشی در سطح کشور به منظور برنامه‌ریزی برای تأمین اعتبارات لازم، ایجاد امکان پایش و ارزیابی شفاف خدمات ارائه شده توسط مراکز عضو، افزایش بهره‌وری و دانش تخصصی در زمینه محاسبات پیشرفته از جمله انگیزه‌های اصلی برای تاسیس شبکه ابررایانش ملی بوده‌اند.
اعضای موسس شبکه
با توجه به تخصص حرفه‌ای،سابقه عملیاتی، سرویس‌دهی و سرمایه‌گذاری بعمل آمده توسط مراکز پردازشی در پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی شریف، و همچنین مشارکت چند ساله این مراکز در تدوین طرح شبکه ابررایانش ملی، این مراکز بعنوان اعضای مؤسس توسط دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف برای برنامه‌ریزی و تاسیس شبکه ابررایانش ملی انتخاب شده‌اند.
عضویت در شبکه
عضویت در شبکه ابررایانش ملی و مشارکت در ارائه خدمات پردازشی برای تمامی دانشگاههای زیر نظر وزارت عتف آزاد میباشد. مراکز پردازش سریعی که دارای حداقل مشخصات لازم بوده و مشخصات آنها توسط دفتر حمایت و پشتیبانی از پژوهش وزارت عتف تایید شود، میتوانند برای عضویت در شبکه ابررایانش ملی درخواست خود را به شورای طرح ابررایانش ملی ارسال فرمایند. مشخصات لازم برای درخواست عضویت در شبکه ابررایانش ملی شامل مواردی چون: دارا بودن کادر تخصصی و سابقه ارائه خدمات و سرویس‌دهی پردازشی به کاربران، دارا بودن حداقل‌ زیرساختهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم، و آمادگی برای ارائه خدمات پردازشی به کاربران در سطح ملی میباشد.
شورای طرح شبکه‌ی ابررایانش ملی
شورای طرح متشکل از مدیر کل دفتر پشتیبانی و حمایت از امور پژوهشی وزارت عتف (بعنوان ریاست شورا) و یک نماینده از هر کدام از مراکز عضو میباشد. این شورا مرجع تصمیم‌گیری اصلی و ناظر بر اجرای دقیق شیوه‌‌نامه بهره‌برداری از شبکه ابررایانش ملی است.
مدل سرویس دهی
سرویس ارائه‌شده توسط اعضای شبکه می تواند مبتنی بر مدلهای مختلفی باشد که نحوه و چگونگی اختصاص ظرفیت پردازشی به کاربران را مشخص مینماید. از مهمترین مدلهای سرویس دهی معمول میتوان به مدلهای خوشه‌ای و ابری‌ اشاره نمود.
سامانه نظارتی و بهره‌برداری یکپارچه
یک مجموعه نرم‌افزاری یکپارچه و مبتنی بر وب میباشد که برای نظارت و پایش عمل‌کرد اعضای شبکه و همچنین دسترسی کاربران به امکانات شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.

انجام قوانین در یک برنامه موفق

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

Continue Reading